Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Prešovský kraj bude cez víkend očkovať v obchodných centrách

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V nedeľu bude kraj očkovať v obchodnom centre (OC) na na ulici Armádneho generála Svobodu na sídlisku Sekčov v Prešove aj v obchodnom centre na Dlhých Honoch v Poprade.

Prešov 29. júla (TASR) - Prešovský samosprávny kraj (PSK) zrealizuje tretí víkend za sebou očkovanie na počkanie v priestoroch obchodného centra. Mobilné jednotky budú jednodávkovou vakcínou Janssen očkovať v obchodných domoch v Prešove aj Poprade. Kraj je pripravený v oboch mestách počas nedele (1. 8.) zaočkovať spolu až 1000 ľudí. TASR o tom informovala Lea Heilová z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu PSK.

PSK má podľa jej slov pre najbližší očkovací turnus k dispozícii vyše 7700 vakcín proti koronavírusu. Z toho 5630 vakcín je určených pre štyri krajské veľkokapacitné očkovacie centrá v Prešove, Poprade, Humennom a Bardejove. Ďalších 1600 vakcín aj s rezervou pre prípad zvýšeného dopytu kraj vyčlenil pre očkovanie v obchodných centrách. Takmer 500 proticovidových vakcín podá počas dvoch dní výjazdová očkovacia jednotka tiež vo výrobnej spoločnosti a obciach.

V nedeľu bude kraj očkovať v obchodnom centre (OC) na na ulici Armádneho generála Svobodu na sídlisku Sekčov v Prešove aj v obchodnom centre na Dlhých Honoch v Poprade.

Pokračuje i očkovanie v VOC V tento víkend budú otvorené štyri z nich, ktoré podajú vakcínu všetkým záujemcom – registrovaným v štátnej čakárni a cez portál www.psk-ockovanie.sk, aj ľuďom, ktorí do centra prídu bez registrácie.

V sobotu a nedeľu bude otvorené VOC v Prešove. Popradské a Humenské centrum bude k dispozícii len v sobotu.

"VOC Bardejov sa otvorí v nedeľu pre čakateľov na podanie druhej dávky vakcíny Sputnik V, ktorú by malo dostať 450 ľudí," doplnila Heilová.

Výjazdová očkovacia služba PSK v piatok (30. 7.) zamieri tiež do výrobnej spoločnosti Bukóza Holding Hencovce, kde by sa malo vakcínou Pfizer/BioNTech preočkovať približne 200 jej zamestnancov. V sobotu (31. 7.) bude preočkovávať touto vakcínou starších a imobilných v obciach Sedliská a Ondavské Matiašovce.