Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Prešovský kraj zaočkoval menej záujemcov ako týždeň predtým

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Kraj od piatka do nedele sprístupnil očkovanie v troch nákupných strediskách v Prešove, Bardejove a v Poprade.

Prešov 30. novembra (TASR) - Prešovský samosprávny kraj (PSK) za štyri dni (25. - 28. 11.) aplikoval ľuďom menej vakcín ako týždeň predtým. Ich počet klesol o približne 28 percent. Ako TASR informovala hovorkyňa kraja Daša Jeleňová, dôvodom je takzvaný lockdown. Kraj pritom otvoril viac očkovacích termínov a vakcináciu umožnil na 29 rôznych miestach. Celkovo podal viac ako 6000 vakcín proti ochoreniu COVID-19, z toho 3415 jej prvých dávok.

Mobilná očkovacia jednotka vo štvrtok a v piatok (25. a 26. 11.) očkovala vo viacerých obciach pod Tatrami, v Hranovnici, Spišskom Štiavniku, Spišskom Bystrom, Batizovciach, Gerlachove, Štôle, Švábovciach, Hôrke a v Jánovciach. Individuálne v Starej Ľubovni, Prešove, Vranove nad Topľou, Nižnom Hrabovci, Soli, Nižnom a Vyšnom Hrušove, ako aj v jednej výrobnej firme.

"Bolo podaných 766 vakcín proti ochoreniu COVID-19, z toho bolo 628 jej prvých dávok. Z celého počtu zaočkovaných tvorila skupina nad 55 rokov 33 %, zaočkovalo sa ich 256," uviedla Jeleňová.

Kraj od piatka do nedele sprístupnil očkovanie v troch nákupných strediskách v Prešove, Bardejove a v Poprade. Ďalej v troch veľkokapacitných očkovacích centrách v Prešove, v Poprade a v Humennom a očkoval aj v Stropkove, Vranove nad Topľou a vo Vysokých Tatrách.

"Očkovacie tímy PSK vakcinovali v sobotu (27. 11.) v Tatranskej Kotline, Tatranskej Lomnici, Starom Smokovci a Vyšných Hágoch, kde aplikovali spolu 131 vakcín proti novému koronavírusu, z toho u 56 ľudí nad 55 rokov," doplnila Jeleňová.

Kraj od spustenia očkovania vo februári tohto roku atakuje hranicu 223.000 aplikovaných vakcín proti ochoreniu COVID-19. Za uplynulý týždeň to bolo presne 6087 podaných vakcín v 35 rôznych termínoch.