Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Poslanci Prešovského kraja budú rokovať o školách i cestách

Na archívnej snímke vrecia s pieskom pri rieke Pihoňka v obci Pichne. Foto: TASR Roman Hanc

Krajskí poslanci sa budú zaoberať aj povodňami v obci Pichne v okrese Snina, uviedla Lea Heilová z oddelenia komunikácie a propagácie úradu PSK.

Prešov 17. októbra (TASR) – Na programe 30. zasadnutia Zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja (PSK), ktoré sa v pondelok (18. 10.) uskutoční formou videokonferencie, bude schvaľovanie predloženia žiadostí o nenávratný finančný príspevok pre školy, operačného plánu zimnej údržby ciest, či projektových zámerov krajských kultúrnych organizácií. Medzi 25 bodmi rokovania je tiež udelenie Ceny PSK, informovala Lea Heilová z oddelenia komunikácie a propagácie úradu PSK.

"Poslanci sa budú zaoberať aj úpravou rozpočtu, regionálnou stratégiou výchovy a vzdelávania v stredných školách na ďalší školský rok, ale aj schválením predloženia žiadostí o nenávratný finančný príspevok v rámci výzvy IROP pre tri školy," uviedla s tým, že má ísť o SOŠ agropotravinársku a technickú v Kežmarku, Spojenú školu Jarmočnú v Starej Ľubovni a SPŠ strojnícku v Prešove.

Projektové zámery krajských kultúrnych organizácií majú súvisieť s výzvou zameranou na podporu ich udržateľnosti a chodu počas pandémie, v oblasti cestnej infraštruktúry tiež budú poslanci rozhodovať o dofinancovaní rekonštrukcie úseku okresnej hranice Svidník – Mičakovce, či o odstraňovaní povodňových škôd na mostoch a cestách III. triedy. "Krajskí poslanci sa budú zaoberať aj povodňami v obci Pichne v okrese Snina," doplnila Heilová.

Medzi návrhmi na udelenie Ceny PSK figurujú lekár Andrej Havrilla in memoriam, herec Ján Gallovič i generálny vikár Prešovskej archieparchie Ľubomír Petrík.