Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Regióny

Návrhy na Cenu PSK môže verejnosť posielať do 30. septembra

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Cenu PSK kraj každoročne udeľuje občanom Slovenskej republiky, cudzím štátnym príslušníkom, jednotlivcom a kolektívom za "dlhoročný mimoriadny prínos pre rozvoj kraja".

Prešov 22. augusta (TASR) – Nominovať osobnosť či kolektív na Cenu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) za rok 2021 môže i široká verejnosť. Uzávierka pre tohtoročné návrhy je 30. septembra. Laureátov plánuje kraj oceniť spolu s vlaňajšími držiteľmi ocenení na slávnostnom galaprograme v Divadle Jonáša Záborského v Prešove v decembrovom termíne. TASR o tom informovala Daša Jeleňová z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu PSK.

Cenu PSK kraj každoročne udeľuje občanom Slovenskej republiky, cudzím štátnym príslušníkom, jednotlivcom a kolektívom za "dlhoročný mimoriadny prínos pre rozvoj kraja". Návrhy na ocenenie môžu okrem predsedu a poslancov Zastupiteľstva PSK predložiť aj miestne samosprávy, organizácie, inštitúcie, podnikateľské subjekty, i široká verejnosť. Nominácia má obsahovať meno navrhovaného, zdôvodnenie nominácie a tiež súhlasy navrhovateľa a navrhovaného so spracovaním osobných údajov. "O laureátoch Ceny PSK rozhodne krajské zastupiteľstvo na základe odporúčania Komisie pre udeľovanie verejných ocenení PSK," doplnila Jeleňová s tým, že kraj bude tento rok oceňovať významné osobnosti a kolektívy kraja po 17. raz. "V našom kraji máme naozaj veľa talentovaných a inšpirujúcich ľudí, za ktorými je vidieť mnoho významných výsledkov a tvrdej práce. Robia česť nášmu kraju a celému Slovensku a rozhodne si zaslúžia našu pozornosť a verejné uznanie," uviedol predseda PSK Milan Majerský

Ako Jeleňová pripomenula, minuloroční laureáti, akademický sochár Štefan Kovaľ, riaditeľ Vihorlatskej hvezdárne Igor Kudzej a lekár Marián Kríž si vlani svoje ocenenia pre protipandemické opatrenia neprevzali. Majú tak urobiť, spolu s novými laureátmi, počas tohtoročného galavečera. Okrem Ceny PSK sa na podujatí odovzdáva aj Cena predsedu PSK.

Bližšie informácie a potrebné tlačivá k nominovaniu sú dostupné na webovom sídle kraja www.vucpo.sk. Nominácie s označením "Cena PSK" kraj prijíma na adrese Úradu PSK alebo e-mailom na podatelna@vucpo.sk.