Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Prešovský kraj prekonal hranicu 180.000 podaných vakcín

Na archívnej snímke očkovanie proti ochoreniu COVID-19 v obchodnom centre Eperia na Ulici Arm. Gen. Svobodu na sídlisku Sekčov v Prešove jednodávkovou vakcínou Janssen od spoločnosti Johnson&Johnson. V Prešove 18. júla 2021. Foto: TASR - Roman Hanc

Možnosť takto sa zaočkovať využili staršie a mladšie ročníky z blízkeho i širšieho okolia Prešova, ktoré mali doteraz problém s registráciou v štátnej čakárni, uviedla Jeleňová

Prešov 19. júna (TASR) - Pilotné očkovanie Prešovského samosprávneho kraja (PSK) v jednom z obchodných centier (OC) v Prešove bez nutnosti registrácie prekonalo očakávania. Očkovacie tímy tam počas jedného dňa zaočkovali vakcínou Janssen 308 ľudí. Počas uplynulého víkendu PSK podal spolu 4380 vakcín proti koronavírusu, pričom celkovo doteraz podal celkovo 181.251 vakcín. TASR o tom informovala hovorkyňa kraja Daša Jeleňová.

PSK uplynulý víkend očkoval v OC v Prešove, v štyroch svojich veľkokapacitných strediskách v Prešove, Poprade, Humennom, Bardejove i prostredníctvom výjazdovej očkovacej služby, ktorá je v teréne aj v najbližších dňoch. V centrách bolo podaných celkovo 3923 vakcín proti ochoreniu COVID-19, mobilné jednotky v obciach a obchodnom centre podali ďalších 457 dávok.

"Mobilné jednotky PSK zaočkovali vakcínou od Pfizer/BioNTech v sobotu (17. 7.) spolu 36 starších a imobilných v Starej a Novej Ľubovni, a to priamo v mieste ich bydliska, v nedeľu (18. 7.) pokračovali vo vakcinovaní v Liptovskej Tepličke, kde podali 113 dávok tejto vakcíny. Aktuálne sú v Slovenskej Volovej a Ohradzanoch, koncom pracovného týždňa zamieria do Zbudského Dlhého a spoločnosti Garrett Motion Slovakia Záborské," uviedla Jeleňová.

Krajská výjazdová očkovacia služba taktiež zrealizovala pilotné očkovanie na počkanie v OC na ulici Armádneho generála Svobodu na sídlisku Sekčov v Prešove. V nedeľu tam dva očkovacie tímy podali v priebehu ôsmich hodín spolu 308 dávok jednodávkovej vakcíny Janssen od spoločnosti Johnson & Johnson.

"Možnosť takto sa zaočkovať využili staršie a mladšie ročníky z blízkeho i širšieho okolia Prešova, ktoré mali doteraz problém s registráciou v štátnej čakárni. Vakcínu dostali aj tí obyvatelia kraja, ktorí využili možnosť rýchleho zaočkovania bez nutnej registrácie pred blížiacou sa dovolenkou či pre prípad vykonávania svojho povolania za hranicami Slovenska," dodala Jeleňová s tým, že kraj chce v takomto spôsobe očkovania pokračovať aj počas najbližšieho víkendu.