Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Prešovskom kraji je pre koronavírus viac ako 600 stredoškolákov doma

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Milan Kapusta

Prešovský samosprávny kraj tiež eviduje dva prípady ochorenia COVID-19 u prijímateľov sociálnych služieb v dvoch zariadeniach.

Prešov 18. októbra (TASR) – Výskyt ochorenia COVID-19 eviduje Prešovský samosprávny kraj (PSK) k pondelku v 19 spomedzi 68 stredných škôl (SŠ) vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. V izolácii je spolu viac ako 600 žiakov. Ako pre TASR potvrdila hovorkyňa Úradu PSK Daša Jeleňová, ochorenie sa vyskytlo aj v niekoľkých krajských zariadeniach sociálnych služieb (ZSS).

"V čiastočnej alebo úplnej karanténe je približne 25 tried, pričom v izolácii je 641 žiakov a 40 zamestnancov," priblížila situáciu na krajských SŠ Jeleňová. Najviac, 3,5 triedy je v karanténe v Spojenej škole v Sabinove, tri triedy sú karantenizované v Spojenej škole Juraja Henischa v Bardejove a v Strednej odbornej škole vo Vranove nad Topľou.

PSK tiež eviduje dva prípady ochorenia COVID-19 u prijímateľov sociálnych služieb v dvoch zariadeniach, CSS Ametyst Tovarné a Domov v Poloninách Nová Sedlica. V druhom menovanom zariadení bol pozitívne testovaný i jeden zamestnanec. Po jednom infikovanom zamestnancovi hlásia aj v Domov sociálnych služieb (DSS) Stropkov, Domov pre seniorov (DpS) Stará Ľubovňa a CSS Zátišie Snina, dva prípady evidujú v Senior dome vo Svidníku.