Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Zastupiteľstvo Prešovského kraja zvolí hlavného kontrolóra

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Na programe rokovania je i ďalšia úprava rozpočtu.

Prešov 12. júna (TASR) – Poslanci Zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja (PSK) budú v pondelok (13. 6.) voliť hlavného krajského kontrolóra. Na programe rokovania s 20 bodmi je i rozdeľovanie financií v rámci Výzvy pre región či vstup do viacerých projektov. Na internetovej stránke kraja o tom informovalo oddelenie komunikácie a propagácie Úradu PSK.

"Na jeho (hlavného kontrolóra, pozn. TASR) zvolenie bude potrebná nadpolovičná väčšina všetkých poslancov, teda 32 hlasov," informoval úrad s tým, že poslanci si budú vyberať spomedzi šiestich uchádzačov.

Na projekty prihlásené do Výzvy pre región, o ktorých podpore bude Zastupiteľstvo PSK v pondelok rozhodovať, je alokovaných 3,85 milióna eur.

Na programe rokovania je i ďalšia úprava rozpočtu, vymenovanie riaditeľov CSS Zátišie Snina a DSS v Legnave, zvýšenie finančných prostriedkov pre strešné projekty programu Interreg V-A Poľsko - Slovensko 2014 - 2020 či účasť v troch projektoch v rámci prvej výzvy programu Interreg Central Europe 2021 - 2027 vrátane spolufinancovania. "Ide o projekty PUMA - Poskytovanie služieb mobility pre vidiecke a okrajové pohraničné regióny v strednej Európe, Udržateľné chránené územia ako kľúčová hodnota pre kvalitný život a ORIGINN - Ekonomická a sociálna transformácia vo vidieckych oblastiach prostredníctvom priemyselných inovácií s dôrazom na agropotravinársky sektor," ozrejmil kraj.