Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Púchov odovzdal do užívania 36 nájomných bytov v časti Kolonka

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Hana Štefánková

Vznikli rekonštrukciou objektov Spojenej školy v Púchove, v minulosti slúžili ako učebne.

Púchov 1. decembra (TASR) - Púchovská radnica v piatok odovzdala do užívania dve bytovky s 36 mestskými nájomnými bytmi v mestskej časti Kolonka. Vznikli rekonštrukciou objektov Spojenej školy v Púchove, v minulosti slúžili ako učebne. Informovala o tom hovorkyňa Púchova Laura Krošláková.

V oboch bytových domoch vzniklo spolu 36 bytových jednotiek (po 18 v každej budove), z toho 18 jednoizbových, 12 dvojizbových a šesť trojizbových. Dva byty si ponechá mesto pre krízové situácie.

Celková investícia bola viac ako 1,9 milióna eur. Mesto investovalo do prestavby viac ako 373.000 eur, dotácia z rezortu dopravy predstavovala 612.320 eur, Štátny fond rozvoja bývania poskytol úver 915.790 eur.

"Prestavba bytových domov v mestskej časti Kolonka je nosnou investičnou akciou mesta už z predchádzajúcich rokov. Pri jej zrode stáli exprimátor Rastislav Henek a predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška. Ešte pred rokom 2018 odsúhlasili odpredaj objektov, ktoré slúžili pre Spojenú školu I. Krasku. V spolupráci s majiteľom vedľajšej nehnuteľnosti sa podarilo vytvoriť krásny priestor a ja verím, že budú všetci s výsledkom spokojní," uviedla púchovská primátorka Katarína Heneková.

Púchovská radnica chce pokračovať v zámere zabezpečiť pre občanov dostupné bývanie. V najbližších rokoch mesto zvažuje výstavbu mestských nájomných bytov aj v centre mesta, v terajšej budove strediska občianskej vybavenosti.