Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Púchov vstúpil do Únie miest Slovenska

Na archívnej snímke primátorka mesta Púchov Katarína Heneková. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Členstvo v ÚMS vnímam ako veľký prínos v prístupe k informáciám, keďže s ich nedostatkom zo strany štátu často bojujeme, doplnila primátorka.

Púchov 27. februára (TASR) – Mesto Púchov sa stalo 57. členom Únie miest Slovenska (ÚMS). Vstup Púchova do ÚMS schválili v stredu (24. 2.) poslanci púchovského mestského zastupiteľstva.

Ako informovala primátorka Púchova Katarína Heneková, s prezidentom ÚMS Richardom Rybníčkom komunikovala púchovská radnica už v minulom roku, keď spolu riešili problematiku zlepšenia epidemiologickej situácie v Púchove, ktorá sa začala pred Vianocami zhoršovať.

Heneková vníma členstvo v Únii miest Slovenska ako rozšírenie si obzorov, zlepšenie komunikácie s vedeniami obcí a efektívny krok pri rozvoji Púchova vo viacerých oblastiach.

Návrh vyplynul aj z aktuálnej situácie. Riešenie súčasnej problematiky nášho mesta sme konzultovali aj so zástupcami ÚMS. Počas online stretnutí sme riešili viacero otvorených záležitostí v súvislosti s testovaním, očkovaním, preplácaním nákladov, zriadením vlastného mobilného odberového miesta. Členstvo v ÚMS vnímam ako veľký prínos v prístupe k informáciám, keďže s ich nedostatkom zo strany štátu často bojujeme,“ doplnila primátorka.