Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Pútnici v Šaštíne sa tešia, že uvidia Svätého Otca naživo

Na snímke veriaci čakajú na príchod pápeža Františka na pútnickom mieste v Šaštíne 15. septembra 2021. Foto: TASR - Martin Baumann

Svätá omša v Šaštíne začne o 10.00 h. Od skorých ranných je pre pútnikov pripravený sprievodný program, ako napríklad modlitba posvätného ruženca, chvály či loretánske litánie.

Šaštín-Stráže 15. septembra (TASR) - Na priestranstve pri Národnej svätyni v Šaštíne už tisícky pútnikov očakávajú pápeža Františka. Prichádzali od skorých ranných hodín, od stretnutia očakávajú povzbudenie a tešia sa, že uvidia hlavu katolíckej cirkvi naživo.

"Videl som naživo Jána Pavla II., tak by som rád videl naživo aj pápeža Františka," povedal pre TASR Pavol, ktorý prišiel na stretnutie do Šaštína z okolia Šurian. Ako dodal, cesta aj vstupy na podujatie boli bezproblémové.

S autobusom prišli na stretnutie aj ďalší farníci zo Šurian. Jednou z nich je učiteľka náboženstva Alžbeta. "Odchádzali sme o 2.30 h spred farského kostola a cesta bola príjemná, bola v dobrej atmosfére, pretože sa všetci tešíme, že nás príde Svätý Otec požehnať," uviedla. Zároveň podotkla, že každý človek potrebuje povzbudenie. Cestu pápeža Františka na Slovensko označila za veľký prínos.

Zuzana prišla takisto zo Šurian. "Veľmi sa teším a pevne dúfam, že ma to viac posunie bližšie k Bohu a budem vidieť pápeža. Je to Boh na zemi, on je jeho najvyšší zástupca, bola som aj na Jánovi Pavlovi II. a nenechám si ujsť ani toto," povedala pre TASR.

Pápež František podľa nej prišiel na Slovensko, pretože vidí potrebu, aby prišiel a povzbudil nás. "Na Slovensku sme veľmi zlí a musíme sa polepšiť. A myslím si, že toto nám pomôže. Keď sa každý aspoň trošku polepší, už to bude lepšie. Veľmi zlý svet žijeme," doplnila.

Iveta z okolia Bánoviec nad Bebravou prišla o pol tretej. "Očakávam radosť, posilnenie, naplnenie mojej túžby vidieť Svätého Otca na vlastné oči. Očakávam radosť aj zo všetkého, čo sa tu deje, očakávam, že sa niečo zmení," opísala svoje pocity pre TASR.

Na snímke veriaci čakajú na príchod pápeža Františka na pútnickom mieste v Šaštíne 15. septembra 2021.
Foto: TASR - Martin Baumann


Z východného Slovenska prišla pútnička z Humenného, ktorá do Šaštína dorazila krátko po štvrtej hodine ráno. "Od stretnutia s pápežom očakávam pokoj v duši. Takýto zážitok zažiť je niečo úžasné," povedala.

Svätá omša v Šaštíne začne o 10.00 h. Od skorých ranných je pre pútnikov pripravený sprievodný program, ako napríklad modlitba posvätného ruženca, chvály či loretánske litánie.