Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

PYTLIAK Z KYSÚC: Guľovnicou ulovil nepravidelného desatoráka

Na snímke príslušník Národnej centrály osobitných druhov kriminality. Foto: TASR - Prezídium Policajného zboru

Obvinený spozoroval zo svojho auta nepravidelného desatoráka, ktorý sa pásol na tráve pri rodinných domoch na okraji mesta Čadca.

Čadca 25. augusta (TASR) - Obvineniu z pytliactva čelí 27-ročný T. G. z Čadce, ktorý medzi rodinnými domami v meste ulovil 150-kilového osemročného jeleňa lesného s raritnou deformovanou trofejou. K prečinu došlo začiatkom augusta tohto roka. TASR o tom v piatok informovala Zuzana Hrabovská z odboru komunikácie Prezídia Policajného zboru.

Obvinený spozoroval zo svojho auta nepravidelného desatoráka, ktorý sa pásol na tráve pri rodinných domoch na okraji mesta Čadca. "Jeleňa následne bez povolenia a zakázaným spôsobom začal loviť tak, že na neho z okna auta vystrelil zo svojej legálne vlastnenej a držanej guľovnice," priblížila Hrabovská.

Dodala, že muž zviera prvým výstrelom zranil a znehybnil. Druhým výstrelom ho usmrtil. "Usmrteného jeleňa, ktorý ležal na chodníku pred rodinným domom, následne páchateľ na mieste vyvrhol, oddelil mu hlavu a ratice od tela a naložil ho do motorového vozidla. Odviezol ho do obce Čierne, kde ho rozporcioval na menšie časti. Tie následne predal," konkretizovala Hrabovská.

Obvinený svojím konaním spôsobil miestnemu poľovníckemu združeniu škodu vo výške hodnoty mäsa a trofeje v sume takmer 1900 eur. Slovenskej republike spôsobil ujmu vo výške spoločenskej hodnoty zvieraťa v rozsahu 2000 eur. "Páchateľovi za tento trestný čin hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," podotkla Hrabovská.