Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Cenou mesta Rimavskej Soboty boli ocenené tri osobnosti

Na archívnej snímke Ladislav Sládek. Foto: TASR Ján Siman

Najvýznamnejšie ocenenie mesta tento rok získal plukovník vo výslužbe a veterán z druhej svetovej vojny Ladislav Sládek.

Rimavská Sobota 6. septembra (TASR) – Samospráva Rimavskej Soboty ocenila Cenou mesta trojicu osobností, ktoré sa zaslúžili o reprezentáciu či významnú činnosť v prospech mesta. Slávnostné udeľovanie ocenení sa uskutočnilo v piatok (3. 9.) v obradnej sieni radnice pri príležitosti osláv 750. výročia prvej písomnej zmienky o Rimavskej Sobote. Samospráva o tom informovala na svojej oficiálnej webstránke.

Najvýznamnejšie ocenenie mesta tento rok získal plukovník vo výslužbe a veterán z druhej svetovej vojny Ladislav Sládek. O svoje skúsenosti a vedomosti z vojnového obdobia sa s verejnosťou pravidelne delil na besedách nielen v Rimavskej Sobote, ale i v susedných okresoch.

Cenu mesta za rok 2021 odovzdal primátor Jozef Šimko aj bývalému novinárovi a niekdajšiemu mestskému a krajskému poslancovi Attilovi Hacsimu, a to najmä za propagáciu regiónu a Rimavskej Soboty počas kariéry novinára. Za pôsobenie a zásluhy v oblasti športu samospráva ocenila Jozefa Nociara, ktorý sa podieľa na trénovaní a výchove mladých džudistov.

Cena mesta Rimavská Sobota sa v zmysle Štatútu mesta každoročne udeľuje osobe alebo kolektívu za významné výsledky vo vedeckej, technickej, umeleckej, publicistickej a verejnoprospešnej činnosti, alebo za činnosť, ktorou sa významným spôsobom pričinili o ekonomický a kultúrny rozvoj mesta. Udelená môže byť aj za záchranu ľudských životov či majetku mesta a jeho obyvateľov. O udelení ceny rozhoduje mestské zastupiteľstvo.