Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Čelnú zrážku na rýchlostnej ceste R3 neprežil 30-ročný muž

Ilustračná snímka Foto: TASR/Henrich Mišovič

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a prečin ublíženia na zdraví. Okolnosti nehody sú predmetom vyšetrovania.

Horná Štubňa 19. júla (TASR) – Čelnú zrážku Citroenu Berlingo a Fiatu Ducato neprežil štvrtok (18. 7.) na rýchlostnej ceste R3 v Hornej Štubni (okres Turčianske Teplice) 30-ročný muž, ktorý sedel na zadnom sedadle Citroenu. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva (KR) Policajného zboru (PZ) v Žiline Jana Balogová.

Osemnásťročný vodič Citroenu podľa nej prevážal na prívesnom vozíku 50 vodovodných trubiek, ktoré v zadnej časti presahovali obrys prívesu o 3,3 metra.

Pravdepodobne z dôvodu nerovnomerného zaťaženia a nestability, a tiež nesprávneho spôsobu jazdy so zle uloženým nákladom stratil vodič stabilitu jazdnej súpravy, prešiel do protismeru a zrazil sa s oproti jazdiacim vodičom Fiatu Ducato. Po náraze sa Citroen Berlingo prevrátil na ľavý bok a odhodilo ho do zvodidiel,“ uviedla Balogová.

Doplnila, že pri dopravnej nehode utrpel druhý muž na zadnom sedadle Citroenu Berlingo ťažké zranenia s dobou liečenia 8 až 10 týždňov a 22-ročný poľský vodič Fiatu Ducato utrpel zranenia s dobou liečenia asi 8 týždňov. Hmotnú škodu odhadli na 15.500 eur. "Prípad na mieste prevzal vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a prečin ublíženia na zdraví. Okolnosti nehody sú predmetom vyšetrovania,“ dodala krajská policajná hovorkyňa.