Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Rada mladých v Prievidzi sa pretransformuje na mládežnícky parlament

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Svojich zástupcov do mládežníckeho parlamentu si môžu mládežnícke organizácie a školské parlamenty delegovať do 15. septembra, uviedol hovorca mesta.

Prievidza 6. septembra (TASR) - Rada mladých mesta Prievidza bude od svojho nového funkčného obdobia pôsobiť ako mestský mládežnícky parlament, do ktorého si budú môcť oprávnené subjekty delegovať viac zástupcov. Novinkou bude i neformálne členstvo. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

"Svojich zástupcov do mládežníckeho parlamentu si môžu mládežnícke organizácie a školské parlamenty delegovať do 15. septembra. V poradnom orgáne môžu zastupovať každý subjekt dvaja ľudia," uviedol Ďureje.

Delegovaným zástupcom môže byť podľa neho fyzická osoba, ktorá ku dňu úvodu funkčného obdobia, teda k 20. septembru 2022, dosiahla vek 12 rokov a nedovŕšila vek 30 rokov. "Členstvo v mládežníckom parlamente je nezlučiteľné s výkonom funkcie poslanca," doplnil.

Prievidzská mládež má možnosť presadzovať svoje záujmy, potreby či požiadavky prostredníctvom poradného orgánu mesta už od roku 2018. Zástupcovia majú funkčné obdobie jeden rok.