Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

O aktualitách v Rajci sa obyvatelia dozvedia cez mobilnú aplikáciu

Mesto Rajec v okrese Žilina je centrom Rajeckej doliny. Prvýkrát sa písomne spomína v roku 1193 v listine kráľa Belu III. ako possessio Raich, v roku 1397 sa spomína ako mesto – opidum. Najslávnejším a najvýznamnejším remeslom bolo podľa primátora Rajca Milana Lipku garbiarstvo. Na snímke Mestské múzeum v Rajci dňa 6. decembra 2019. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Aplikácia je zadarmo k dispozícii pre všetky mobilné telefóny s operačným systémom Android a zariadenia Apple.

Rajec 21. mája (TASR) – Aktuálne informácie o dianí v meste Rajec sprostredkuje nová mobilná aplikácia. Podľa Zuzany Ščasnej z oddelenia kultúry mestského úradu má novinka zabezpečiť efektívnejšiu komunikáciu medzi radnicou a obyvateľmi.

"Formou bleskových správ budeme informovať o oznamoch mestského úradu, výpadkoch prúdu, plynu a vody, organizovaných športových či spoločenských akciách," uviedla Ščasná.

Aplikácia RAJEC je v súčasnosti ešte v testovacom režime, no všetky publikované informácie sú podľa Ščasnej aktuálne. Za prvých päť dní fungovania si ju stiahlo 284 obyvateľov.

Novinka ponúka množstvo informácií na jednom mieste - od oznamov mestského úradu, cez kontakty na samosprávu a kalendár vývozu odpadu až po susedskú burzu. Snahou autorov bolo podľa Ščasnej vytvoriť ľahko ovládateľnú a prehľadnú aplikáciu pre všetky vekové kategórie.

Aplikácia je zadarmo k dispozícii pre všetky mobilné telefóny s operačným systémom Android a zariadenia Apple. Záujemcovia ju nájdu v Google Play či Apple Store. "Inštalácia je rýchla a jednoduchá, nevyžaduje žiadne prihlasovanie alebo registráciu. Pri vyhľadávaní aplikácie stačí zadať kľúčové slovo rajec," doplnila Ščasná.