Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Pre bezpečnosť orezali pri cestách v Bratislavskom kraji 152 drevín

Ilustračné foto. Foto: TASR - Ján Krošlák

Regionálne cesty Bratislava sa starajú o cesty II. a III. triedy na území Bratislavského kraja, údržba sa týka aj 128 mostov v regióne.

Bratislava 13. mája (TASR) – Pracovníci Regionálnych ciest Bratislava (RCB), ktoré sa starajú o vozovky v správe Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), orezali počas apríla 152 drevín v blízkosti ciest.

„Údržba ciest spočíva aj v orezaní alebo prerezaní nežiaducich drevín a niekedy aj v likvidácii divorastúcich stromov, aby sa zabezpečili všetky pravidlá bezpečnosti cestnej premávky,“ vysvetlil generálny riaditeľ Regionálnych ciest Bratislava Rastislav Gajarský.

Informoval taktiež, že počas apríla cestári vyčistili približne 524 kilometrov ciest, vymenili, opravili či zriadili 87 kusov dopravných značení a rovnako vyčistili, vymenili či opravili takmer 2900 smerových stĺpov.

Regionálne cesty Bratislava sa starajú o cesty II. a III. triedy na území BSK, údržba sa týka aj 128 mostov v regióne. K 1. júlu 2021 by ju mala nahradiť Regionálna správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja (RSC BSK) so stopercentnou majetkovou účasťou kraja.