Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Referendum v Utekáči bolo neúspešné, polícia preverí jeho priebeh

Obecné zastupiteľstvo podozrieva starostku z porušenia viacerých zákonov. Na rokovaní obecného zastupiteľstva jej preto vyslovili nedôveru.

Utekáč 6. mája (TASR) - Referendum za odvolanie starostky Utekáča v okrese Poltár bolo neplatné. Ako dnes TASR potvrdil predseda okrskovej referendovej komisie Ivan Šáli, dvaja členovia komisie mali námietky proti priebehu hlasovania.

Do zápisnice uviedli, že obyvatelia boli pred hlasovaním zastrašovaní. V obci budú priebeh referenda ešte preverovať kompetentné orgány.

Obecné zastupiteľstvo podozrieva starostku z porušenia viacerých zákonov. Na rokovaní obecného zastupiteľstva jej preto vyslovili nedôveru. Zuzana Paľašová považuje referendum a konanie poslancov za osobný útok. Pre médiá pred časom vyhlásila, že je to pomsta zo strany neúspešných kandidátov na starostovský post.

"Aby bolo referendum platné, muselo by sa na ňom zúčastniť 445 oprávnených voličov. Do referendovej miestnosti ich prišlo 274. Napriek tomu, že 90 percent z nich bolo za odstúpenie starostky, referendum je neplatné. Dvaja členovia volebnej komisie však podali sťažnosť na jeho priebeh. Sú presvedčení, že obyvatelia boli starostkou zastrašovaní. Priebeh ľudového hlasovania bude teraz podnetom pre políciu," povedal Šáli.