Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Región Vysoké Tatry má nové logo s horami a plesnivcom

Vysoké Tatry sa v týchto dňoch kúpu v slnku. Jeho východy vidia pracovníci observatória na Lomnickom štíte na Slovensku ako prví. Foto: TASR / Pavol Ďurčo

Valné zhromaždenie Región Vysoké Tatry odsúhlasilo uplynulý týždeň okrem rozpočtu aj nový projekt.

Starý Smokovec 17. marca (TASR) - Oblastná organizácia Región Vysoké Tatry schválila v týchto dňoch svoje nové logo. Využívať ho bude na propagáciu doma i v zahraničí.

"Vychádzali sme z tradičného konceptu, základom loga sú hory a plesnivec," vysvetlil predseda predstavenstva Ján Mokoš. Logo budú môcť používať len členovia Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) a členovia Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry.

Valné zhromaždenie Región Vysoké Tatry odsúhlasilo uplynulý týždeň okrem rozpočtu aj nový projekt. Jeho cieľom je ukázať Región Vysoké Tatry ako dovolenkovú destináciu, ktorá ponúka konkurencieschopný produkt.

"Naším cieľom je zvyšovanie počtu návštevníkov a predlžovanie priemernej dĺžky pobytu, zachovanie trvalo udržateľného rozvoja cestovného ruchu a v neposlednom rade aj posilnenie značky Región Vysoké Tatry," komentovala projekt výkonná riaditeľka oblastnej organizácie Lenka Maťašovská. Aktivity sú rozvrhnuté do konca roku 2012, peňažné prostriedky možno vyčerpať do tohto termínu.

V súvislosti s projektom, ktorý bol odovzdaný ministerstvu dopravy, sa bude z členského a dotácie realizovať viacero aktivít. Maťašovská pre TASR priblížila, že okrem loga, webu, výstavy či informačných materiálov zahŕňa napr. aj úpravu bežeckých trás, cyklistických chodníkov, cyklolyžiarsku magistrálu. Zameria sa aj na podporu kultúrnych, spoločenských a športových podujatí, manažment kvality služieb či prevádzku infocentier a informačný a navigačný systém.