Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Región Vysoké Tatry má svojho Sprievodcu tatranskými zážitkami

Štrbské Pleso (ilustračná foto) Foto: TASR

Sprievodca má 55 strán a vyšiel dvojjazyčne v slovenskom a anglickom jazyku. K dispozícii je bezplatne v infocentrách, na recepciách ubytovacích zariadení a u prevádzkovateľov atrakcií.

Vysoké Tatry 24. júla (TASR) – Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Vysoké Tatry má svojho Sprievodcu tatranskými zážitkami. Turisti v ňom nájdu informácie o histórii, tipy na výlety, zoznam horských chát, pokyny Horskej záchrannej služby, dôležité kontakty, zoznam voľnočasových aktivít, ale aj zaujímavosti zo širšieho okolia, kultúrny program na leto, odchody električky a zubačky, informácie o TATRY Card a tiež zoznam vybraných reštauračných a iných zariadení cestovného ruchu.

Sprievodca má 55 strán a vyšiel dvojjazyčne v slovenskom a anglickom jazyku. K dispozícii je bezplatne v infocentrách, na recepciách ubytovacích zariadení a u prevádzkovateľov atrakcií. Počas letných mesiacov navštívi región Vysoké Tatry viac ako 1,3 milióna návštevníkov, ktorí tam oddychujú a načerpávajú sily počas jedného alebo viacerých dní.

„Vysoké Tatry ponúkajú dovolenkárom veľa možností pre aktívny odpočinok ako ľahšiu či náročnejšiu turistiku, cykloturistiku, ale myslí aj na tých, ktorí by radi zrelaxovali v akvaparku alebo pri golfe. Možností, ako prežiť voľné chvíle v slnečnom, ale aj daždivom počasí, je veľa. Odteraz sú už všetky zmapované v novom sprievodcovi,“ vysvetlila výkonná riaditeľka Regiónu Vysoké Tatry Lenka Maťašovská. Pre tých, ktorí si dovolenku ešte len plánujú a potrebujú rady a tipy na výlety, je sprievodca k dispozícii aj online na www.regiontatry.sk.

„Sprievodca tatranskými zážitkami je prvý projekt, ktorý sa podarilo zrealizovať aj za pomoci štátnej dotácie, postupne pracujeme na ďalších. Cieľom oblastnej organizácie bolo vytvoriť komplexný materiál, z ktorého by návštevník získal všetky potrebné informácie o regióne Vysokých Tatier. Veríme, že sa bude turistom páčiť a bude im robiť spoločnosť pri pobyte v Tatrách,“ konštatoval predseda predstavenstva Región Vysoké Tatry Ján Mokoš.