Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Regióny

Rehabilitačné oddelenie v handlovskej nemocnici otvoria v septembri

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Celková investícia do rekonštrukcie a vybavenia rehabilitačnej jednotky podľa nej predstavovala 675.000 eur.

Handlová 15. septembra (TASR) - Nové lôžkové oddelenie fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie otvorí nemocnica v Handlovej v polovici septembra. Ošetrovacia jednotka má odľahčiť chirurgické a ortopedické lôžka nemocníc v regióne, jej kapacita je 16 lôžok. Informovala o tom riaditeľka nemocnice Marta Eckhardtová.

Prvých pacientov na novom oddelení očakáva nemocnica už v druhej polovici septembra, konkrétne počas 38. kalendárneho týždňa. "Počas prvých dní prevádzky bude rehabilitácia naplnená iba čiastočne, aby mal novovytvorený zdravotnícky tím možnosť sa bez stresu zoznámiť s prostredím, procesmi a všetkým, čo prevádzka takéhoto oddelenia zahŕňa," objasnila riaditeľka nemocnice.

Novovytvorená lôžková ošetrovacia jednotka rehabilitácie sa nachádza na druhom poschodí lôžkového pavilónu nemocnice, priestory od apríla kompletne rekonštruovali. "Nielen spoločné časti, ale aj samotné izby spĺňajú požiadavky a preferencie pacientov v 21. storočí," priblížila Eckhardtová.

Celková investícia do rekonštrukcie a vybavenia rehabilitačnej jednotky podľa nej predstavovala 675.000 eur.

Lôžková ošetrovacia jednotka pre rehabilitáciu má podľa ambície handlovskej nemocnice prispieť k flexibilnejšiemu manažmentu pacientov medzi zdravotníckymi zariadeniami v okolí. "V praxi to znamená, že pacienti, ktorí mali napríklad autonehodu, mozgovú príhodu, absolvovali operáciu bedrového kĺbu a podobne, budú na ortopedických či chirurgických oddeleniach okolitých nemocníc hospitalizovaní kratšie, pričom následnú rehabilitáciu už absolvujú na rehabilitačnej jednotke," ozrejmila Eckhardtová.

Operatíva a manažment pacientov tak budú podľa nej pružnejšie, čo má vplyv aj na kratšie čakacie doby na plánované operačné zákroky a zlepšenie možností poskytovania špecializovanej zdravotnej starostlivosti.