Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Rekonštrukcia cesty II/527 si vyžiada čiastočné dopravné obmedzenia

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jakub Kotian

Šesťkilometrový úsek cesty, ktorý prejde rekonštrukciou, sa začína v križovatke s cestou prvej triedy I/66 priamo v meste Šahy.

Šahy 1. marca (TASR) - Čiastočné dopravné obmedzenia spôsobí rekonštrukcia cesty II/527 v úseku medzi mestom Šahy a hranicou Nitrianskeho a Banskobystrického kraja. Ako uviedol zhotoviteľ stavby, spoločnosť EUROVIA SK, práce sa začali v stredu 1. marca a potrvajú až do novembra 2023.

Šesťkilometrový úsek cesty, ktorý prejde rekonštrukciou, sa začína v križovatke s cestou prvej triedy I/66 priamo v meste Šahy. "V intraviláne sa naň napájajú miestne komunikácie, parkoviská a spevnené plochy. Z komunikácie je prístupná aj obec Tešmák. Úsek sa končí na hranici Nitrianskeho samosprávneho kraja. Dielo v hodnote takmer jedného milióna eur realizujeme pre Nitriansky samosprávny kraj," uviedla hovorkyňa spoločnosti EUROVIA SK Simona Tančáková.

V rámci stavebných prác sa vymení povrch vozovky, čiastočne sa upravia aj vjazdy a križovatky, zrekonštruujú sa nespevnené krajnice a odvodňovacie zariadenia. Osadia sa tiež nové zvodidlá, opravia sa chodníky aj s ich nástupnými hranami. "Obnovia sa autobusové zálivy a doplní sa chýbajúce dopravné značenie. Súčasťou projektu je aj modernizácia pôvodných priechodov pre chodcov, ktoré sa zároveň zvýraznia pomocou cestných nízkoprofilových gombíkov. V kritických miestach sa rozšíria krajnice na umiestnenie nových i pôvodných zvodidiel," vysvetlila Tančáková.

Modernizácia cesty II/527 sa bude realizovať v etapách po úsekoch dlhých 200 až 400 metrov. Počas stavebných prác bude doprava usmernená dočasným dopravným značením, svetelnou signalizáciou a v prípade potreby aj regulovčíkmi. "Súčasný stav komunikácie je na predmetnom úseku nevyhovujúci, obrusná vrstva vozovky je zdeformovaná a narušená, čo znižuje bezpečnosť účastníkov cestnej premávky. V nevyhovujúcom stave sú aj chodníky, zastávkové zálivy, priechody pre chodcov a dopravné značenie, ktoré je v mnohých častiach zošúchané a nečitateľné," doplnila Tančáková.