Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 25. máj 2024Meniny má Urban
< sekcia Regióny

Rekonštrukcia lávky v Prešove potrvá do konca roka

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Roman Hanc

Mesto Prešov už podpísalo zmluvu s víťazom verejného obstarávania, ktorý zhotoví dielo formou "naprojektuj a stavaj".

Prešov 12. augusta (TASR) - Mesto Prešov je o krok bližšie k rekonštrukcii uzavretej lávky na Mukačevskej ulici. Stavenisko už prevzal zhotoviteľ, ktorý vypracuje projektovú dokumentáciu na realizáciu stavby a zároveň zrealizuje celú rekonštrukciu. Práce potrvajú do konca roka. TASR o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

Tohtoročná kontrola technického stavu všetkých lávok v meste preukázala podľa jeho slov u viacerých objektov vysoký stupeň poškodenia, a preto ich bolo nutné uzavrieť. Jednou z nich je aj lávka na Mukačevskej ulici, u ktorej diagnostika potvrdila, že je možné pristúpiť k jej rekonštrukcii. Mesto Prešov už podpísalo zmluvu s víťazom verejného obstarávania, ktorý zhotoví dielo formou "naprojektuj a stavaj", čo znamená, že prípravu projektovej dokumentácie a výstavbu lávky bude realizovať ten istý dodávateľ.

"Naším zámerom je, aby sa týmto spôsobom urýchlili jednotlivé procesy a aby mohli Prešovčania túto lávku čo najskôr opäť využívať," uviedol viceprimátor mesta Prešov Pavol Neupauer.

Po vypracovaní projektovej dokumentácie požiada zhotoviteľ o vydanie stavebného povolenia, na základe ktorého môže začať s rekonštrukciou lávky. Práce budú zahŕňať odstránenie zábradlia, odstránenie asfaltového povrchu a ríms, vybúranie jestvujúcich schodísk po oboch stranách, injektáž predpínacích káblov a trhlín, sanáciu nosnej konštrukcie lávky a podobne.

Víťazom verejného obstarávania sa stala spoločnosť Dopravné staviteľstvo Bardejov. Cena za realizáciu celej stavby vrátane vypracovania projektovej dokumentácie je 214.693,20 eura s DPH.