Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Rekonštrukcia námestia v Rožňave potrvá pravdepodobne do novembra

Námestie baníkov v Rožňave počas rekonštrukcie Foto: TASR/Milan Kapusta

Celkové náklady na rekonštrukciu Námestia baníkov by mali dosiahnuť sumu 510.255 eur.

Rožňava 14. augusta (TASR) - Aj v letnom období pokračujú stavebné práce na Námestí baníkov v centre Rožňavy. Ako uviedol hovorca mesta Peter Gallo, zástupcovia mesta, zhotoviteľa i všetci do rekonštrukcie námestia zainteresovaní sa v uplynulých dňoch stretli na už v poradí 19. kontrolnom dni na stavbe Rekonštrukcia Námestia baníkov a Šafárikovej ulice v Rožňave. Rekonštrukcia námestia sa začala v marci tohto roka a ukončenie prác je naplánované na november. Celkové náklady by mali dosiahnuť sumu 510.255 eur.

„Obvodný úrad životného prostredia vydal vodoprávne povolenie, ktorým určil typ hydrantu, ktorý sa musí pri rekonštrukcii použiť. Pri rekonštrukcii je ďalej potrebné pripraviť inštalovanie káblových vedení spoločností T-Com a FITTICH. Tieto práce budú zrealizované v najbližšej dobe,“ spresnil Gallo.

Zdôraznil, že nakoľko aj pre zhotoviteľa je rekonštrukcia Námestia baníkov prioritou, jeho zástupcovia navrhli prácu na dve dvanásťhodinové zmeny, od 6.00 h do 18.00 h a od 18.00 h do 6.00 h. „Zástupcovia mesta privítali túto iniciatívu, trvali však na tom, aby sa práce pri ktorých sa používajú stavebné stroje, ukončili do 22.00 h.,“ pokračoval Gallo.

V súčasnosti už zhotoviteľ pokračuje s rekonštrukciou chodníkov. „Zhotoviteľa tiež súhlasil s tým, že pokiaľ to dovolia poveternostné podmienky, plánovaná technická prestávka sa neuskutoční a práce budú prebiehať plynulo ďalej,“ doplnil hovorca.

Mesto tiež chce v rámci rekonštrukcie námestia umožniť všetkým vlastníkom objektov v západnej časti námestia, aby na svojich budovách vykonali plynofikáciu, najneskôr však do začatia rekonštrukcie nového chodníka.