Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Rekonštrukcia OA v P. Bystrici prinesie až 60-percentnú úsporu energií

Na snímke predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Do zníženia energetickej náročnosti školy investoval TSK ako zriaďovateľ viac ako 792.000 eur, polovicu prostriedkov získali z Environmentálneho fondu.

Považská Bystrica 9. novembra (TASR) – Rekonštrukcia budovy Obchodnej akadémie (OA) v Považskej Bystrici za takmer 800.000 eur prinesie úsporu na energiách asi 60 percent. Informovala o tom Sláva Gajdošíková z komunikačného oddelenia Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).

Do zníženia energetickej náročnosti školy investoval TSK ako zriaďovateľ viac ako 792.000 eur, polovicu prostriedkov získali z Environmentálneho fondu. V rámci projektu sa zrealizovalo zateplenie budovy, výmena a zateplenie strechy, výmena okien či dverí a vyregulovanie vykurovacej sústavy.

Kraj dal navyše viac ako 86.000 eur z vlastného rozpočtu na sanáciu obvodového muriva a opravu poškodených omietok suterénu budovy.

"Som rád, že zhotoviteľ splnil záväzok a žiaci sa vzdelávajú vo vynovenej škole. Prostriedky, ktoré škola ušetrí na energiách, môže vložiť do výučbového procesu. Navyše tým šetríme aj životné prostredie," skonštatoval predseda TSK Jaroslav Baška.