Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Rekonštrukcia Poľnej ulice v Banskej Bystrici potrvá do augusta

Ilustračná snímka. Foto: TASR Silvia Tannhauserová

V súvislosti s rekonštrukciou sú dočasne posunuté dve obojstranné autobusové zastávky Poľná a Kosec tak, aby sa stavebné práce vykonávali bez obmedzení prevádzky prímestskej autobusovej linky.

Banská Bystrica 7. júna (TASR) - Mesto Banská Bystrica pokračuje v obnove zanedbaných ciest i chodníkov a jednou z ďalších investičných akcií je rekonštrukcia Poľnej ulice v smere do obce Malachov v dĺžke pol kilometra. Ako v stredu uviedol primátor Ján Nosko, stavebné práce sa začali v týchto dňoch a s ich ukončením sa počíta do konca augusta.

Cena rekonštrukcie tohto frekventovaného úseku je po verejnom obstarávaní približne 570.000 eur s DPH. V súčasnosti prebiehajú práce od križovatky smer Fončorda po križovatku pri rodinnom dome č. 87.

"Okrem rekonštrukcie cesty dôjde k čiastočnej úprave križovatiek, oprave chodníka vrátane obrubníkov. Zároveň sa obnovia zálivy pre autobusy, dôjde k úprave pouličných vpustov a šácht, doplní sa chýbajúce dopravné značenie," konštatoval Nosko s tým, že cieľom je zvýšenie bezpečnosti v tomto úseku, ako aj zvýšenie komfortu pre vodičov. Zdôraznil, že v porovnaní s minulosťou je tempo rekonštrukcie ciest a chodníkov v Banskej Bystrici dvojnásobné.

Zhotoviteľom stavby je spoločnosť Pemax Plus, ktorá začiatkom mája vytýčila inžinierske siete, zrealizovala statickú skúšku zhutnenia podložia na zemnej pláni, začala s búracími a zemnými prácami, ako aj s montážou obrubníkov novobudovaných chodníkov.

V súvislosti s rekonštrukciou sú dočasne posunuté dve obojstranné autobusové zastávky Poľná a Kosec tak, aby sa stavebné práce vykonávali bez obmedzení prevádzky prímestskej autobusovej linky.

V súvislosti s lokálnymi dopravnými obmedzeniami mesto žiada obyvateľov a cestujúcu verejnosť o trpezlivosť, zvýšenú pozornosť na cestách a sledovanie dopravného značenia.