Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Rekonštrukcia uzavretého úseku I/16 mešká, obchádzka potrvá dlhšie

Ilustračná fotografia. Foto: TASR/AP

Hlavný južný ťah mal byť opäť prejazdný od decembra, vodiči však musia naďalej počítať s obchádzkovou trasou.

Bátka 29. novembra (TASR) - Rekonštrukcia cesty I/16 medzi Rimavskou Sobotou a Tornaľou v úseku od obce Bátka po osadu Teška, ktorá je pre dopravu uzavretá od polovice augusta, potrvá o čosi dlhšie, ako sa pôvodne predpokladalo. Hlavný južný ťah mal byť opäť prejazdný od decembra, vodiči však musia naďalej počítať s obchádzkovou trasou. Pre TASR to uviedol hovorca Slovenskej správy ciest (SSC) Martin Guzi.

"Cesta dostala nové podložie, teraz sa pracuje na realizácii podkladných konštrukčných vrstiev vozovky. Na mostoch sa realizujú práce na hornej stavbe. Ak to umožnia klimatické podmienky, technologické postupy a dostupnosť materiálov, predpokladáme ukončenie stavebných prác v úseku v prvej polovici decembra," priblížil Guzi. Ako dodal, predĺženie prác spôsobili problémy s dostupnosťou niektorých stavebných materiálov, predovšetkým pokiaľ ide o požadované množstvá.

Rekonštrukcia si vyžiadala úplnú uzáveru približne štyri kilometre dlhého úseku cesty I/16, ktorú SSC vysvetlila zhoršeným stavom mosta za obcou Bátka či zlým stavom komunikácie a podkladových vrstiev vozovky vplyvom nákladnej dopravy a neúnosného podložia. Hlavná obchádzková trasa uzavretého úseku vedie od Bátky po cestách tretej a druhej triedy juhom Rimavskosobotského okresu a platia na nej viaceré dopravné obmedzenia.