Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Regióny

Rekonštruovať zastávku na Zochovej ulici v Bratislave začnú v júli

Prístrešok zastávky na strane v smere do Petržalky opravia, vyčistia, znova natrú a doplnia sklenenými tabuľami.

Bratislava 7. júna (TASR) – S rekonštrukciou zastávky mestskej hromadnej dopravy na Zochovej ulici v Bratislave začnú v prvý júlový týždeň. Na jej obnovu je dnes už takmer všetko pripravené. Väčšina prác by mala prebiehať v noci, aby chod zastávky obmedzili čo najmenej a skončiť plánujú do piatich týždňov.

"Termín sa nám zdá vhodný najmä z toho dôvodu, že sa začnú letné prázdniny a zastávka bude menej frekventovaná," povedala pre TASR Katarína Krajňáková, hovorkyňa developérskej firmy J&T Real Estate, ktorá zastávku zrenovuje. Za koľko prezradiť nechcela. Ide podľa nej o dar verejnosti, kde sa o číslach nehovorí.

Prístrešok zastávky na strane v smere do Petržalky opravia, vyčistia, znova natrú a doplnia sklenenými tabuľami. Na tie by sa mali umiestniť aj transparentné polepy bratislavských dominánt. Súčasťou rekonštrukcie je aj oprava chodníkov, pribudnúť by mali nové lavičky, smetné koše a sadová úprava v okolí zastávky, ktorú plánujú aj podsvietiť.

Vyčistiť by sa mal tiež vchod do podchodu a jeho antigrafitový náter. "Do budúcnosti uvažujeme aj o úprave samotného podchodu v spolupráci s umelcami a hlavnou mestskou architektkou," dodala Krajňáková.

Zastávka na Zochovej ulici je jedna z najvyťaženejších v hlavnom meste. Denne ju využívajú tisícky Bratislavčanov, je dôležitým prestupným miestom a v jej okolí sa pohybuje aj veľa zahraničných návštevníkov. Napriek tomu patrí k najzanedbanejším. Ako pre TASR povedal hovorca primátora Ľubomír Andrassy, mesto nemá dostatok finančných prostriedkov, aby takúto rekonštrukciu zrealizovalo samo, preto iniciatívu spoločnosti víta.

Revitalizácia zastávky je tak už druhým projektom, ktorý samospráva realizuje v spolupráci s privátnym partnerom. "Pred rokom sa rekonštruoval podchod na Trnavskom mýte tiež s takouto pomocou," podotkol Andrassy. Pred svetovým hokejovým šampionátom vtedy "graffiťáci" z celého Slovenska pomaľovali steny podchodu stovkami obrázkov, ktoré boli tematicky venované nielen majstrovstvám, ale aj dopravnej využiteľnosti verejného priestoru.