Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Kultúrne stredisko i knižnica v Revúcej prechádzajú modernizáciou

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk - Viktória Brincková

Celkové náklady na modernizáciu domu kultúry predstavujú viac ako 212.000 eur, takmer 180.000 eur pokrýva dotácia z európskych zdrojov.

Revúca 19. decembra (TASR) - Mestské kultúrne stredisko (MsKS) v Revúcej i mestská knižnica S. Reussa prechádzajú modernizáciou za vyše 320.000 eur. Vďaka dotácii sa v dome kultúry podarilo obnoviť divadelnú sálu a zaobstarať nové vybavenie. Na sociálnej sieti o tom informovala samospráva.

V MsKS sa vďaka projektu zmodernizovalo materiálno technické a technologické vybavenie. Nové vybavenie získalo napríklad audiovizuálne štúdio, čo prispeje k archivácii kultúrnych podujatí. "Novinkou je aj svetelná technika, ozvučenie a projekcia v divadelnej sále. Obstaraním žiaričov a čističky vzduchu sa zlepšili hygienické štandardy MsKS," dodala samospráva.

Celkové náklady na modernizáciu domu kultúry predstavujú viac ako 212.000 eur, takmer 180.000 eur pokrýva dotácia z európskych zdrojov. "Nevyhnutné boli aj investície do kanalizácie v MsKS, ktorej časté upchávanie spôsobovalo vytápanie prízemia splaškami," dodalo mesto s tým, že na rekonštrukciu kanalizácie išlo viac ako 32.000 eur.

Súčasťou zmien v MsKS v Revúcej je aj modernizácia priestorov mestskej knižnice S. Reussa, ktorej skolaudovanie sa uskutoční začiatkom februára. Na rekonštrukciu knižnice získalo mesto z Fondu na podporu umenia 82.000 eur, celkové náklady predstavujú takmer 110.000 eur.