Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Regióny

Revúca schválila zmeny územného plánu, umožnia výstavbu nákupnej zóny

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Nákupnú zónu by podľa zverejneného zámeru mali tvoriť dva samostatné jednopodlažné objekty s plochou približne 2250 a 4052 štvorcových metrov.

Revúca 27. októbra (TASR) - Mestské zastupiteľstvo v Revúcej na svojom štvrtkovom (26. 10.) zasadnutí schválilo zmeny územného plánu, ktoré umožnia výstavbu novej nákupnej zóny v juhovýchodnej časti mesta. Zámer vybudovať v meste nové obchodné centrum predložil investor začiatkom leta na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Poslanci mesta vo štvrtok schválili zmeny územného plánu, ktoré sa týkali lokality plánovanej výstavby na sídlisku Stred. "Projekt nielenže prinesie do nášho mesta skvalitnenie služieb, nové obchodné priestory, čerpaciu stanicu a samoobslužnú umyváreň, ale vytvorí aj 50 nových pracovných miest," uviedol na sociálnej sieti primátor Revúcej Július Buchta.

Za zámerom výstavby novej nákupnej zóny stojí spoločnosť OP Centrum Retail 6. Obchodné centrum sa má nachádzať v juhovýchodnej časti mesta na pozemkoch ohraničených Ulicou M. R. Štefánika, Železničnou ulicou a výrobným areálom.

Nákupnú zónu by podľa zverejneného zámeru mali tvoriť dva samostatné jednopodlažné objekty s plochou približne 2250 a 4052 štvorcových metrov. Menšia stavba by slúžila na predaj prevažne potravinového tovaru, väčšia na predaj spotrebného tovaru, výlučne nepotravinového charakteru. Investor v projekte počíta aj s vybudovaním čerpacej stanice, samoobslužnej umyvárne automobilov, obslužných komunikácií a celkom 157 parkovacích miest.