Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Regióny

Revúca rekonštruuje ulice Terézie Vansovej a Daxnerovej ulice

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Úpravy Daxnerovej ulice i ulice Terézie Vansovej sú poslednou časťou rozsiahlej rekonštrukcie miestnych komunikácií, na ktorú si mesto zobralo úver vo výške 700.000 eur, uviedol Varga.

Revúca 3. novembra (TASR) – V Revúcej v utorok (2. 11.) začali stavebné práce na uliciach Terézie Vansovej a Daxnerova. Ako na svojom oficiálnom webe informovala samospráva, rekonštrukcia prinesie i dopravné obmedzenia.

Rekonštrukcia ulíc spočíva vo frézovaní existujúceho krytu miestnych komunikácií a následnej pokládke novej asfaltovej vrstvy. „Stavebné práce sa budú realizovať v rozmedzí 12 až 15 pracovných dní v závislosti od počasia a vykonávané budú v pracovných dňoch v čase od 7.00 do 16.00 h. V tomto čase nebude možné parkovať na daných uliciach a priľahlých parkovacích plochách,“ uviedlo mesto.

Ako pre TASR priblížil Miroslav Varga z oddelenia regionálneho rozvoja Mestského úradu v Revúcej, úpravy Daxnerovej ulice i ulice Terézie Vansovej sú poslednou časťou rozsiahlej rekonštrukcie miestnych komunikácií, na ktorú si mesto zobralo úver vo výške 700.000 eur. Ten schválili poslanci mestského zastupiteľstva ešte v októbri 2020.

V rámci projektu financovaného z úverových prostriedkov samospráva počas letných mesiacov rekonštruovala ulice Andreja Hlinku, Maša či Štúrova, ale aj A. H. Škultétyho a Mateja Nandrassyho. Mesto prácami nadväzovalo na opravu ciest z konca roka 2020, keď sa obnovy dočkali ulice Fraňa Kráľa, Ivana Krasku, Fándlyho a Boženy Slančíkovej-Timravy.