Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

PODVOD CEZ INTERNET: Žena prišla rezerváciou tovaru o tisícky eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Okresný vyšetrovateľ v Poprade vedie v tejto súvislosti trestné stíhanie pre trestný čin neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku.

Poprad 22. februára (TASR) - Rezerváciou tovaru prišla Popradčanka o tisícky eur, podvodom sa zaoberá polícia. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová s tým, že prípad súvisí s jednou z internetových aplikácií na kúpu a predaj tovaru.

"Doposiaľ neznámy páchateľ zaslal emailovú správu 35-ročnej žene z Popradu, v ktorej uviedol, že produkt bol úspešne rezervovaný, a ak chce získať finančné prostriedky, má reagovať na pripojený link - odkaz. Žena bola prostredníctvom linku presmerovaná na stránku internetbankingu, kde zadala identifikačného údaje k účtu, ako aj ďalšie požadované údaje," priblížila hovorkyňa. Popradčanka neskôr zistila, že bez jej súhlasu a vedomia bolo z jej účtu vykonaných niekoľko platieb a prevodov v celkovej hodnote až 6000 eur.

Okresný vyšetrovateľ v Poprade vedie v tejto súvislosti trestné stíhanie pre trestný čin neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku.

Polícia aj v súvislosti s týmto prípadom upozorňuje na riziko internetového obchodovania. "Ak občania využívajú takúto formou nákupu či predaja, mali by byť mimoriadne obozretní a ostražití. Podvodných konaní na internete je deň za dňom viac a viac," uzatvára Ligdayová.