Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Rezort zdravotníctva:Šéf štátnej bratislavskej záchranky Kováčik končí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Kubran bude vo funkcii do obsadenia miesta úspešným uchádzačom z výberového konania, najdlhšie po dobu šiestich mesiacov.

Bratislava 1. júla (TASR) - Šéf Záchrannej zdravotnej služby (ZZS) Bratislava Michal Kováčik sa vzdal funkcie. Dočasne ho nahradí Filip Kubran. Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR o tom informovalo na webe.

"Na MZ SR bol 14. júna doručený list, ktorým sa súčasný riaditeľ, ktorý je štatutárnym orgánom Záchrannej zdravotnej služby Bratislava, vzdal funkcie. Na základe zriaďovacej listiny bol odvolaný k dňu 30. júna,"
spresnilo ministerstvo. Odborári zo štátnych záchraniek sú od 15. júna v štrajkovej pohotovosti.

Kubran bude vo funkcii do obsadenia miesta úspešným uchádzačom z výberového konania, najdlhšie po dobu šiestich mesiacov.

Zmeny vo vedení od 1. júla sú aj v Národnom ústave reumatických chorôb (NÚRCH), ministerstvo rozhodlo tiež o zmenení kolektívneho vedenia na jednoosobové.

K 30. júnu z funkcie preto odvolali generálneho riaditeľa Richarda Imricha, ekonomickú riaditeľku Veroniku Tulejovú a medicínsku riaditeľku Danielu Kňaze Doležalovú. Ústav do obsadenia funkcie povedie Milan Derco.