Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Riaditeľ NÚDCH prosí návštevníkov ústavu o dodržiavanie opatrení

Na snímke riaditeľ Národného ústavu detských chorôb Peter Bartoň. Foto: TASR - Pavol Zachar

Zdôraznil, že tí ľudia, ktorí odmietajú nosiť rúška, "mimoriadne nezodpovedne" ohrozujú lekárov, sestry a ostatný personál.

Bratislava 12. novembra (TASR) - Riaditeľ Národného ústav detských chorôb (NÚDCH) Peter Bartoň prosí návštevníkov ústavu, aby dodržiavali protiepidemiologické opatrenia, teda aby nosili respirátory, dezinfikovali si ruky a dodržiavali odstupy. Poukázal na konfliktné a vyhrotené situácie, ku ktorým každodenne v zariadení dochádza. TASR o tom informovala hovorkyňa ústavu Dana Kamenická.

"V NÚDCH sa čoraz častejšie stretávame s odporcami základných protiepidemiologických opatrení a s doteraz nevídanou agresivitou. A to aj napriek tomu, že liečime tých najzraniteľnejších - vaše deti. Prakticky každodenne dochádza k takým konfliktným a vyhroteným situáciám, že sme nútení na ochranu nás a našich malých pacientov volať na pomoc políciu," informoval.

Zdôraznil, že tí ľudia, ktorí odmietajú nosiť rúška, "mimoriadne nezodpovedne" ohrozujú lekárov, sestry a ostatný personál. Pripomenul, že v prípade, ak dôjde k ich ohrozeniu, deti nebude mať kto liečiť.

Zdravotníci podľa jeho slov pracujú pod enormným tlakom, no podávajú profesionálne výkony a snažia sa empaticky pristupovať k pacientom a ich rodičom. "Nechajte nás, prosím, pracovať, žiadne konflikty a hádky nezlepšia už aj tak ťažkú situáciu, ktorej všetci spoločne čelíme. Zdravý rozum, empatia a úcta jeden k druhému je tou silou ľudskosti, ktorú teraz všetci najviac potrebujeme," uzavrel.