Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Riaditeľku domova sociálnych služieb v Tornali odvolali z funkcie

Foto: TASR/Ján Siman

Ako povedal médiám predseda kraja Vladimír Maňka, dôvodom bolo nezvládnutie funkcie po manažérskej stránke a to, že zamestnanci sú pod obrovským tlakom. Odborné dôvody na odvolanie neboli.

Banská Bystrica 29. októbra (TASR) - Riaditeľku Domova dôchodcov a domova sociálnych služieb (DDaDSS) v Tornali Andreu Gállovú odvolali dnes na zasadnutí zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) z funkcie.

Ako TASR potvrdil hovorca Úradu BBSK Peter Hajnala, riaditeľku odvolala väčšina poslancov. Gállová je od minulého týždňa na povinnej dovolenke a tvrdí, že jej odvolanie nie je v súlade s právnymi predpismi.

Ako povedal médiám predseda kraja Vladimír Maňka, dôvodom na odvolanie bolo nezvládnutie funkcie po manažérskej stránke a to, že zamestnanci sú pod obrovským tlakom. Odborné dôvody na odvolanie podľa neho neboli. Pokračoval, že vedením DDaDSS bude zatiaľ niekto poverený, pričom chcú veľmi rýchlo uskutočniť výberové konanie. Podľa slov Maňku chcú citlivo, v spolupráci s poslancami a poslankyňami, samotnými zamestnancami zariadenia, ako aj pomocou blízkej komunikácie nájsť niekoho, kto v ňom zavedie pokoj. "A aby to fungovalo tak, ako to fungovať má," konštatoval Maňka.

Gállová sa ešte v piatok 26. októbra stretla so zástupcami médií. "Moje odvolanie nie je v súlade s právnymi predpismi. Nebola som oboznámená s výsledkami kontrol a nedostala som ani šancu sa k nim vyjadriť. Budem preto žiadať nápravu od všetkých zainteresovaných zložiek," vyhlásila Gállová.

Jedným z dôvodov na odvolanie mal byť fyzický konflikt medzi riaditeľkou a jej zamestnankyňou. V piatok 26. októbra vyjadrila tichým spôsobom nesúhlas s odvolaním riaditeľky väčšina zamestnancov DDaDSS v Tornali. Zmienená zamestnankyňa sa k situácii odmietla vyjadriť.