Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Riaditeľovi Marianumu predĺžili mandát zatiaľ do konca apríla 2021

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Boris Šramko bol do tejto funkcie vymenovaný od novembra 2019 na jeden rok.

Bratislava 22. októbra (TASR) - Riaditeľovi organizácie Marianum – Pohrebníctvo mesta Bratislavy Borisovi Šramkovi predĺžili mandát zatiaľ do konca apríla 2021. Vo štvrtok o tom rozhodol bratislavský mestský parlament.

Šramko bol do tejto funkcie vymenovaný od novembra 2019 na jeden rok. Predĺženie mandátu mu navrhla výberová komisia podmieniť splnením krátkodobých cieľov. Napríklad začať vypracovávať koncepciu rozvoja mestského pohrebníctva, rozšíriť cintoríny formou rýchlych riešení, citeľne znížiť využívanie plastových kvetín, predložiť koncepciu cenotvorby (nový cenník) či zaviesť triedenie odpadu na cintorínoch.

"Nepredvídateľná situácia a potreba prijímania opatrení v súvislosti s pandémiou mali negatívny vplyv na plnenie indikatívnych cieľov, ktoré boli riaditeľovi uložené. Zároveň od 1. októbra je na Slovensku opäť vyhlásený núdzový stav, a je preto potrebné zabezpečiť stabilný a riadny chod Marianumu," vysvetlilo poslancom vedenie hlavného mesta, prečo navrhuje predĺžiť Šramkovi mandát o ďalšieho pol roka.

Magistrát deklaruje, že počas tejto doby bude zo strany Šramka predložené plnenie cieľov a prijaté rozhodnutie, či bude predložený návrh na jeho potvrdenie vo funkcii riaditeľa alebo sa vyhlási nové výberové konanie na šéfa Marianumu.