Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Regióny

Druhým viceprimátorom Rimavskej Soboty sa stal Attila Halász

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Halász mestských poslancov vyzval na korektnú súčinnosť s tým, že mesto potrebuje konštruktívnu a stabilnú spoluprácu.

Rimavská Sobota 14. februára (TASR) - Primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko vymenoval do funkcie druhého viceprimátora mesta poslanca mestského zastupiteľstva (MsZ) Attilu Halásza. Informoval o tom v závere pondelňajšieho (13. 2.) pokračujúceho zasadnutia MsZ. Prvým viceprimátorom mesta je Jozef Tóth.

Ako na zasadnutí priblížil prednosta Mestského úradu v Rimavskej Sobote Štefan Szántó, pracovnou náplňou druhého viceprimátora mesta bude podieľať sa na koncepcii rozvoja jednotlivých oblastí života v meste či činnosti cezhraničnej spolupráce, ako i spolupráca s Banskobystrickým samosprávnym krajom. "Po dohode s primátorom je oprávnený zastupovať mesto v oblasti spoločenskej, kultúrnej a reprezentačnej," dodal Szántó.

"Je to pre mňa veľká pocta a výzva správne reprezentovať mesto a pomáhať rozhodovať v prospech Rimavskej Soboty. Intenzívna cezhraničná spolupráca medzi regiónmi môže len posilniť rozvoj investícií a vzťahy celkovo," uviedol na zasadnutí Halász. Mestských poslancov vyzval na korektnú súčinnosť s tým, že mesto potrebuje konštruktívnu a stabilnú spoluprácu.