Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Regióny

Rimavská Sobota hľadá nového dopravcu mestskej autobusovej dopravy

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Samospráva vo zverejnených súťažných podkladoch definuje aj minimálny vek vozového parku, technický stav či požadované vybavenie autobusov.

Rimavská Sobota 24. mája (TASR) - Mesto Rimavská Sobota vyhlásilo súťaž na nového dopravcu zabezpečujúceho služby v mestskej autobusovej doprave. Celková predpokladaná hodnota zákazky predstavuje viac ako 6,4 milióna eur, zmluva bude uzavretá na obdobie desiatich rokov. Vyplýva to z oznámenia, ktoré bolo zverejnené vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

"Predmetom zákazky je zabezpečenie poskytovania služieb vo verejnom záujme v cestnej doprave v meste Rimavská Sobota v rozsahu približne 204.350 kilometrov ročne," uvádza samospráva. Autobusovú dopravu v meste má zabezpečovať minimálne šesť vozidiel, z toho väčšina s dĺžkou viac ako deväť metrov.

Samospráva vo zverejnených súťažných podkladoch definuje aj minimálny vek vozového parku, technický stav či požadované vybavenie autobusov. "Všetky vozidlá budú poskytovať prístup na internet prostredníctvom bezplatnej bezdrôtovej siete štandardu WiFi. V každom vozidle musia byť k dispozícii funkčné USB nabíjacie zásuvky s pokročilým nabíjacím prúdom," približuje mesto.

Celková predpokladaná hodnota zákazky predstavuje sumu 6.416.590 eur, s víťazom tendra mesto uzatvorí zmluvu na obdobie desiatich rokov. Záujemcovia o zákazku môžu svoje ponuky predkladať do 21. júna.

Mestská hromadná doprava v Rimavskej Sobote pozostáva z celkovo štyroch autobusových liniek. Služby mestu v súčasnosti poskytuje spoločnosť SAD Lučenec, uzatvorená zmluva sa končí 30. júna.