Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Kamerový systém v Rimavskej Sobote má aktuálne 47 kamier

Ilustračné foto Foto: TASR/Erik Máder

V uplynulom roku MsP riešila dovedna 1114 oznámení a sťažností od občanov, čo je v medziročnom porovnaní o 210 prípadov viac.

Rimavská Sobota 26. júna (TASR) – Dokopy 47 kamier, z toho 27 otočných a 20 statických, má aktuálne kamerový systém mesta Rimavská Sobota. Na júnovom zasadnutí mestského zastupiteľstva o tom informoval náčelník Mestskej polície (MsP) Rimavská Sobota Peter Berecz.

Naďalej nám v meste funguje aj chránená dielňa, kde piati zdravotne ťažko postihnutí občania dozerajú na kamerový systém. Po 16.00 h vykonávajú i funkciu operačného pracovníka,“ dodal Berecz.

V uplynulom roku MsP podľa jeho slov riešila dovedna 1114 oznámení a sťažností od občanov, čo je v medziročnom porovnaní o 210 prípadov viac. „Najviac oznámení sa týkalo porušenia dopravných predpisov,“ konkretizoval náčelník.

Doplnil, že výkon služby realizovali 13 policajti v 24-hodinovej prevádzke, aby bola zabezpečená nepretržitá ochrana objektov. V meste funguje aj miestna občianska poriadková služba, ktorá svoju činnosť podľa Berecza zameriava hlavne na sídlisko Dúžavská cesta, kde žije rómska komunita.