Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Poslanci Rimavskej Soboty rozhodli o zakonzerovaní internátu

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Primátor mesta Jozef Šimko poslancom na zasadnutie predložil návrh obsahujúci osem možností riešenia budúcnosti bývalého internátu.

Rimavská Sobota 29. júna (TASR) – Poslanci mesta Rimavská Sobota na utorňajšom (28. 6.) zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) rozhodli o zakonzervovaní budovy bývalého domova mládeže na Školskej ulici. Chátrajúci internát mesto vlastní od roku 2013, zriadiť v ňom už chcelo nájomné byty i domov sociálnych služieb.

Debaty o využití chátrajúceho internátu na Školskej ulici sa vedú už niekoľko rokov, o využití budovy sa rokovalo aj na ostatných zasadnutia MsZ. Vedenie mesta chcelo v priestoroch internátu vybudovať nájomné byty a hovorilo sa aj o domove sociálnych služieb či dennom stacionári.

Primátor mesta Jozef Šimko poslancom na zasadnutie predložil návrh obsahujúci osem možností riešenia budúcnosti bývalého internátu. Mestské zastupiteľstvo však nakoniec schválilo pozmeňujúci návrh poslanca Romana Vaľa o zakonzerovaní chátrajúcej budovy. Podľa Vaľa sa tak dočasne podarí zachrániť hodnotu majetku mesta.

Prijaté uznesenie súčasne ukladá mestskému úradu vykonanie prieskumu trhu s cieľom prípravy štúdie realizovateľnosti na rozdelenie budovy s cieľom vybudovania objektu na poskytovanie kombinácií sociálnych služieb. Tie by mali pozostávať z bytov pre dôchodcov, zariadenia pre seniorov, zariadenia opatrovateľskej starostlivosti, rehabilitačného strediska či domova sociálnych služieb.

Domov mládeže na Školskej ulici v Rimavskej Soboty bol využívaný ako školský internát od roku 1965. Mesto budovu aj s priľahlými pozemkami získalo do vlastníctva od Banskobystrického samosprávneho kraja v roku 2013. Bývalý internát je v zlom technickom stave a už vyše desaťročia chátra.