Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Regióny

Robotické centrum Rooseveltovej nemocnice navštívili českí chirurgovia

Rooseveltova nemocnica, foto z archívu. Foto: bystricoviny

Česká republika má oproti Slovensku 12 robotických centier a širšie spektrum výkonov, ktoré vykonávajú so šetrnou roboticky asistovanou technológiou daVinci, tvrdí banskobystrická nemocnica.

Banská Bystrica 7. apríla (TASR) – Centrum robotickej chirurgie Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici sa posunulo na úroveň, keď sa tam chodia vzdelávať aj špičkoví chirurgovia zo zahraničia. Informovala o tom nemocnica na sociálnej sieti. V týchto dňoch pricestoval tím českých lekárov z urologickej kliniky Fakultnej nemocnice Olomouc a z Masarykovho onkologického ústavu z Brna. Zúčastnili sa na operácii, počas ktorej si s operatérom Jozefom Babeľom vymieňali tipy a triky pri roboticky asistovanej operácii močového mechúra.

„Česká republika má oproti jednému na Slovensku 12 robotických centier a širšie spektrum výkonov, ktoré vykonávajú so šetrnou roboticky asistovanou technológiou daVinci,“ tvrdí banskobystrická nemocnica.

V Olomouci a v Brne má byť využitie technológie pri operáciách nádorov močového mechúra novinkou a zástupcovia nemocnice sú radi, že ich odborníci prišli skúsenosti nazbierať práve na ich pracovisko.