Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Rodinný lístok na cestovanie po Trnavskom kraji využilo už 1400 ľudí

Autobus. Foto: Facebook

Rodinný lístok TTSK zaviedol začiatkom letných prázdnin a platí u prepravcov ARRIVA Trnava, SAD Dunajská Streda a SKAND Skalica.

Trnava 7. augusta (TASR) – Nový produkt na podporu turistického ruchu v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) – rodinný cestovný lístok - mal v prvom mesiaci fungovania u cestujúcej verejnosti dobrú odozvu. Predseda TTSK Jozef Viskupič informoval, že počas júla využilo možnosť cestovať autobusom za jedno euro 383 rodín, čo bolo spolu 1400 ľudí.

Rodinný lístok TTSK zaviedol začiatkom letných prázdnin a platí u prepravcov ARRIVA Trnava, SAD Dunajská Streda a SKAND Skalica. "Veľmi ma teší záujem o náš nový produkt. Štatistiky za prvý mesiac dokazujú, že sa nám náš zámer darí. Ľudia si tento benefit obľúbili a majú záujem cestovať za turistickými cieľmi v našom kraji ekologickejším spôsobom. Verím, že vďaka doterajším pozitívnym ohlasom prilákame do verejnej dopravy čoraz viac cestujúcich," povedal Viskupič.

Benefit môžu ľudia využívať počas víkendov, sviatkov, dní pracovného pokoja a voľna. Na rodinný cestovný lístok je možné prepraviť spolu až päť osôb v kombinácii maximálne dvaja dospelí a tri deti alebo jeden dospelý a štyri deti. V každej skupine musí byť aspoň jedna dospelá osoba a jedno dieťa do 18 rokov. Zaujímavé tipy na výlety dostupné aj autobusom TTSK prezentuje v časopise Leto v trnavskej župe, ktorý je popri iných brožúrach k dispozícií na webstránke TTSK krajzazitkov.sk.