Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Rok od tragickej nehody autobusu v Nitre obvinili vodiča nákladiaku

Snímka z tragédie pri Nitre. Foto: FB/Polícia SR

Pri jednej z najtragickejších dopravných nehôd v histórii Slovenska prišlo o život 12 ľudí, ďalších 17 utrpelo zranenia.

Nitra 13. novembra (TASR) – V piatok uplynul rok od tragickej nehody autobusu pri Nitre, pri ktorej zahynulo dvanásť ľudí, z toho štyri maloleté deti. Príčina nehody zatiaľ nie je potvrdená, polícia zatiaľ nebude k prípadu poskytovať žiadne informácie, povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Nitre Viktória Borloková. Jaroslav Maček z nitrianskej krajskej prokuratúry potvrdil, že vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície KR PZ v Nitre uznesením z 12. novembra vzniesol vodičovi nákladného motorového vozidla obvinenie za prečin všeobecného ohrozenia.

Na archívnej snímke vrak nákladného auta na mieste dopravnej nehody, ktorá sa stala 13. novembra 2019 na zlatomoravskej ceste I/65 neďaleko Malanty pri Nitre.
Foto: TASR Vladimír Benko/MV SR


Pri jednej z najtragickejších dopravných nehôd v histórii Slovenska prišlo o život 12 ľudí, ďalších 17 utrpelo zranenia. V autobuse jazdiacom na prímestskej linke Nitra – Jelenec sa viezli najmä mladí ľudia, ktorí sa vracali domov zo škôl. Do autobusu neďaleko Malanty narazilo nákladné auto, ktoré sa pri schádzaní z kopca podľa svedkov rozkývalo, stratilo rovnováhu a prešlo do protismeru, kde sa zrazilo s autobusom.