Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Rooseveltova nemocnica opätovne otvára vakcinačné centrum

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Chceme sa znovu podieľať na zabezpečení prevencie a ochrany ľudí pred neustále sa šíriacim novým koronavírusom, uviedla Miriam Lapuníková, riaditeľka nemocnice.

Banská Bystrica 10. januára (TASR) – Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici od 12. januára opätovne otvára vo svojich priestoroch vakcinačné centrum, aby pomáhala pri očkovaní občanov proti ochoreniu COVID-19. TASR o tom v pondelok informovala hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje.

„Rooseveltova nemocnica pomáha s vakcináciou obyvateľstva od jej spustenia na Slovensku. Po zvládnutí náporu vrcholiacej tretej vlny, keď sme museli sústrediť personál na poskytovanie ústavnej zdravotnej starostlivosti a vakcináciu dočasne pozastaviť, sa chceme znovu podieľať na zabezpečení prevencie a ochrany ľudí pred neustále sa šíriacim novým koronavírusom,“ uviedla Miriam Lapuníková, riaditeľka Rooseveltovej nemocnice.

Vakcinačné centrum bude otvorené v stredu až piatok od 8.00 do 12.00 h. Denne zabezpečí podanie vakcíny 250 ľuďom. Očkovať bude vakcínami Comirnaty od Pfizer/BioNTech a Janssen od výrobcu Johnson & Johnson, registrovaných i neregistrovaných záujemcov. Na dni 12. až 14. januára už prišli registrovaným záujemcom od NCZI prostredníctvom SMS pozvánky s termínmi.

Informácie o prevádzke vakcinačného centra na ďalšie týždne zverejní nemocnica na internetovej stránke.