Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Regióny

Rošindolský trh ponúkne ochutnávky čerstvých lokálnych produktov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Stánky miestnych výrobcov a tvorivých dielní doplní výstava ovocia, zeleniny, kvetov a tradičných výšiviek v Kultúrnom dome Ružindol už po 14.00 h.

Ružindol 7. októbra (TASR) - Tradičné špeciality i rôzne tvorivé dielne ponúkne šiesty ročník Rošindolského trhu. V obci Ružindol v Trnavskom okrese sa koná v sobotu od 15.00 h.

Ako uviedli organizátori z občianskeho združenia (OZ) Dedina, návštevníci nájdu na Rošindolskom trhu stánky s domácimi potravinami, sirupmi, čerstvou kávou, lokšami i gurmánskymi špecialitami od lokálnych predajcov. "Naša obec veľmi rada podporuje miestnych výrobcov i ostatných predajcov z okolia. Každoročne organizujeme toto autentické podujatie a musím povedať, že Rošindolský trh je lákadlom nielen pre domácich, ale aj pre mnoho cezpoľných návštevníkov," povedala Veronika Velická z OZ Dedina.

Stánky miestnych výrobcov a tvorivých dielní doplní výstava ovocia, zeleniny, kvetov a tradičných výšiviek v Kultúrnom dome Ružindol už po 14.00 h. Oficiálne otvorenie trhu sa koná o 15.00 h. "Mysleli sme aj na najmenších návštevníkov, ktorých zabavia tvorivé dielničky a interaktívne divadielko Zábavka," dodala Velická.