Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Rožňava a Dobšiná zrušili silvestrovské oslavy i ohňostroje

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Tomáš Doboš

Vianoce a Nový rok by mali byť sviatkami pokoja a mieru, a tak sa pokúsme naplniť toto poslanie nielen pre pandemické, ale predovšetkým ľudské dôvody, uviedla Dobšiná.

Rožňava 30. decembra (TASR) – Mestá Rožňava a Dobšiná v okrese Rožňava zrušili pripravované silvestrovské oslavy, ktorých súčasťou boli i tradičné ohňostroje. Ako samosprávy informovali na svojich oficiálnych webových stránkach, rozhodnutie súvisí s aktuálnou situáciou v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu.

V Rožňave sa silvestrovské oslavy konajú pravidelne na Námestí baníkov a ich súčasťou býva aj ohňostroj. "Ušetrené peniaze sú určené na dobrú vec. Použité budú na rekonštrukciu útulku pre psov, ktorý už od roku 2011 prevádzkuje občianske združenie Život je pes," informovala samospráva.

Novoročný ohňostroj zrušilo aj mesto Dobšiná, ktoré okrem pandemickej situácie svoje rozhodnutie zdôvodnilo i rušením domácich a voľne žijúcich zvierat. "Vianoce a Nový rok by mali byť sviatkami pokoja a mieru, a tak sa pokúsme naplniť toto poslanie nielen pre pandemické, ale predovšetkým ľudské dôvody," uviedlo mesto.