Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 8. jún 2024Meniny má Medard
< sekcia Regióny

Banícke múzeum opäť otvára brány pre verejnosť

Banícke múzeum v Rožňave, archívne foto. Foto: TASR

Dodal, že uvedené prevádzky múzea budú otvorené v obmedzenom režime, čiže od utorka do piatka v čase od 8:00 do 12:00.

Rožňava 18. mája (TASR) – Banícke múzeum v Rožňave bude od zajtra v rámci uvoľňovania opatrení voči šíreniu nového koronavírusu opäť otvorené pre verejnosť. Informoval o tom jeho riaditeľ Pavol Lackanič.

„Pre širokú verejnosť sprístupňujeme areál zážitkového centra Sentinel na Šafárikovej ulici 43, avšak s určitými obmedzeniami pri používaní niektorých interaktívnych prvkov. Okrem toho môže verejnosť navštíviť aj historickú expozíciu – prezentačný múzejný depozitár na Šafárikovej 31 a galériu BM na Námestí baníkov 25. Andrássyho obrazáreň v Krásnohorskom Podhradí zatiaľ ostáva pre verejnosť zatvorená,“ konkretizoval riaditeľ.

Dodal, že uvedené prevádzky múzea budú otvorené v obmedzenom režime, čiže od utorka do piatka v čase od 8:00 do 12:00. „Pri návšteve expozícií a výstav bude potrebné v múzeu dodržiavať vzdialenosť medzi návštevníkmi najmenej dva metre, vstup bude možný len v rúšku a po dezinfekcii rúk,“ uviedol Lackanič s tým, že nateraz v múzeu nebudú organizované žiadne skupinové akcie, keďže stále platí ich zákaz.