Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

O primátorské kreslo v Rožňave má záujem šesť kandidátov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Mestské zastupiteľstvo bude mať v budúcom volebnom období 17 poslancov, teda o štyroch viac ako v súčasnosti. O poslanecké miesta vo dvoch volebných obvodoch sa bude dokopy uchádzať 70 kandidátov.

Rožňava 28. septembra (TASR) – Dokopy šiesti kandidáti majú záujem stať sa v nadchádzajúcich komunálnych voľbách primátorom Rožňavy. Ako TASR informovala Judita Jakobejová z odboru všeobecnej a vnútornej správy Mestského úradu Rožňava, všetkých šiestich zaregistrovala mestská volebná komisia.

O znovuzvolenie sa vo voľbách bude uchádzať súčasný primátor Pavol Burdiga (Most-Híd). Jeho vyzývateľmi sú manažér Július Barkai (Sme rodina, KDH), pedagóg Matúš Bischof (OKS, SaS, OĽaNO, Nova, Spolu – občianska demokracia, Zmena zdola, Demokratická únia Slovenska), živnostník Michal Domik (nezávislý), ako aj autorizovaný bezpečnostný technik Ján Lach (nezávislý) a súkromný podnikateľ Ľubomír Takáč (nezávislý).

Mestské zastupiteľstvo v Rožňave bude mať v budúcom volebnom období 17 poslancov, teda o štyroch viac ako v súčasnosti. O poslanecké miesta vo dvoch volebných obvodoch sa bude dokopy uchádzať 70 kandidátov.