Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Rožňave zriadila nemocnica triediaci stan

Fakultná nemocnica v Nitre realizuje v súvislosti s hrozbou nového koronavírusu nové opatrenia. Od stredy 18. marca bude možné vstupovať do nemocničného areálu iba hlavným vchodom na Rázusovej ulici. Okrem toho každý, kto bude chcieť vstúpiť do areálu nemocnice, bude musieť prejsť červeným, roztrieďovacím stanom, ktorý bude umiestnený na parkovisku pri hlavnom vchode (na snímke). Nitra, 17. marca 2020. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Ako informovala komunikačná špecialistka siete SZ Jana Fedáková, stan zriadili v spolupráci so Slovenským Červeným krížom.

Rožňava 20. marca (TASR) – Odkláňať potenciálne rizikových pacientov s podozrením na nákazu novým koronavírusom budú v rožňavskej nemocnici Svet zdravia (SZ) v triediacom stane pred vchodom do pavilónu B. Ako informovala komunikačná špecialistka siete SZ Jana Fedáková, stan zriadili v spolupráci so Slovenským Červeným krížom.

"Študenti medicíny tam od soboty 21. marca verejnosti bezkontaktne odmerajú teplotu a vyhodnotia ďalšie príznaky, napríklad kašeľ, cestovateľskú anamnézu či kontakt s infikovanou osobou. Tento vstup do nemocnice bude otvorený počas pracovných dní od 6.00 do 22.00 h a cez víkendy od 7.00 do 22.00 h," konkretizovala Fedáková.

Doplnila, že pre pacientov s podozrením na ochorenie COVID-19 nemocnica zriadila samostatný vyhradený priestor. Ten sa nachádza v priestoroch infektologickej ambulancie na prízemí pavilónu C (budova polikliniky) so samostatným vstupom.

"Verejnosť môže do budovy rožňavskej nemocnice vstupovať len s rúškom či inou ochranou časti tváre, napríklad šatkou, ktorá zakrýva ústa a nos. Naďalej platí, že nemocnica aktuálne poskytuje len neodkladnú zdravotnú starostlivosť," podotkla Fedáková.