Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V nemocnici v Rimavskej Sobote pribudol triediaci stan

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Dobrovoľne tu pomáhajú aj študenti medicíny, ktorí verejnosti bezkontaktne merajú teplotu a vyhodnocujú ďalšie príznaky, dodala komunikačná špecialistka siete nemocníc SZ.

Rimavská Sobota 23. marca (TASR) – Dovedna deväť pacientov s podozrením na nový koronavírus ošetrili doteraz v nemocnici Svet zdravia (SZ) Rimavská Sobota. TASR o tom informovala komunikačná špecialistka siete SZ Jana Fedáková.

U siedmich sa ochorenie nepotvrdilo, u dvoch momentálne čakáme na výsledky testov. Po dohode s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva je následne takýto pacient transportovaný do najbližšej nemocnice s infektologickým pracoviskom, alebo ostáva v domácej karanténe,“ konkretizovala Fedáková.

Ako dodala, vďaka spolupráci s krajským a okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru zriadili pri vstupe do areálu nemocnice stan na triedenie pacientov. „Jeho cieľom je odkloniť potenciálne rizikových ľudí už pred vstupom do nemocnice. Pomáhajú v ňom dobrovoľne študenti medicíny, ktorí verejnosti bezkontaktne merajú teplotu a vyhodnocujú ďalšie príznaky,“ dodala komunikačná špecialistka SZ.