Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Regióny

RTVS otvorila v Košiciach kreatívne centrum Arténa

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Všetko o činnosti centra, pripravovaných podujatiach, workshopoch, ale aj vzdelávacích programoch možno nájsť na webe RTVS.

Bratislava 23. apríla (TASR) - Po Banskej Bystrici a Bratislave RTVS v utorok slávnostne otvorila kreatívne centrum (KC) Arténa, tentoraz v Košiciach. Telerozhlas tak pokračuje v realizácii projektu, ktorý bol spustený v roku 2019.

"Verím, že aj kreatívne centrum v Košiciach sa stane miestom, ktoré bude akcelerovať kreatívny potenciál celého regiónu," uviedol pri otvorení generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj.

KC Arténa Košice bude disponovať multimediálnou miestnosťou - kinom, coworkingom s deviatimi pracoviskami. Štyrmi strižňami, color gradingom a plne funkčným televíznym štúdiom s vlastnou réžiou aj s réžiou zvuku.

Všetko o činnosti centra, pripravovaných podujatiach, workshopoch, ale aj vzdelávacích programoch možno nájsť na webe RTVS.

Vybudovanie kreatívnych centier RTVS umožnilo poskytnutie nenávratného finančného príspevku z eurofondov - Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP), prioritnej osi 3 Mobilizácia kreatívneho potenciálu v regiónoch, ktorá je v gescii Ministerstva kultúry SR.